Do Šamorína smeruje investícia za 12 mil. eur, zamestnať má 250 ľudí

30.03.2014 Dunajská Streda

Bratislava 30. marca (TASR) – Firma Mevis Slovakia, s.r.o., plánuje vybudovať v Šamoríne v okrese Dunajská Streda nový výrobný areál na výrobu dielcov pre automobilový a elektrotechnický priemysel v celkovej hodnote 12 miliónov eur, ktorý by mal zamestnať 250 osôb, z toho 55 v administratíve. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"V súčasnom období v existujúcom závode na Seneckej ceste v Šamoríne už ďalšia expanzia výroby nie je možná. Preto je naplánované existujúcu výrobu presťahovať do novouvažovaného výrobného závodu a doplniť ju o nové technologické pracoviská povrchových úprav vybraných výrobkov. Tieto operácie boli doteraz vykonávané formou subdodávok u zmluvných organizácií," zdôvodnil v zámere investor.

Prevádzky spoločnosti Mevis sa na Slovensku nachádzajú v súčasnosti na dvoch miestach, a to v Šamoríne a v Galante. Firma chce presťahovať tieto existujúce prevádzky do novovybudovaných priestorov. Mevis plánuje rast produkcie s cieľom vybudovať v Šamoríne veľkosťou a vybavením k tomu účelu vhodné priemyselné a sociálne priestory. Okrem už prevádzkovaných typov strojárskej výroby sa v rámci rozširovania výroby uvažuje aj so zavedením liniek povrchových úprav, a to linky na povrchové úpravy dielcov náterovými hmotami, kontinuálnej linky na tepelné spracovanie drobných materiálov voľne sypaných v kontrolovanej atmosfére a linky pre nanášanie plátkového zinku.

S výstavbou výrobných prevádzok sa má podľa zámeru začať v auguste tohto roku. Ukončenie výstavby sa očakáva v marci 2015.

Mevis Slovakia, s.r.o., je dcérskou spoločnosťou talianskej firmy Mevis S.p.A. a Fondamenta Sapa, ktorá sa zaoberá vývojom technológií a výrobou pružín a malých kovových dielov. Produkcia slovenského závodu je určená najmä pre automobilový, spotrebný a elektrotechnický priemysel.
 

Vyberte región